23 Ocak 2013 Çarşamba



 FIRINDA MAKARNA BÖREĞİ

     MALZEMELER

1-Bir paket fiyonk makarna
2-Üç adet yufka
   

     İÇ MALZEMELER

1-Peynir
2-Maydonoz
3-Bir yumurta
4-Üç yemek kaşığı yoğurt
5-Üç yemek kaşığı sıvıyağ
6-Bir çay bardağı süt veya su

    YAPILIŞI:  Öncelikle makarnaları haşlıyoruz(fakat normalden bıraz fazla tutuyoruz daha yumusak olması lazım).Maydonoz ve peyniri karıştırıyoruz.başka bir kaba da yoğurt,yumurta,sıvıyağ ve sütü karıştırıyoruz.Tepsının tabanına yufkayı yanları dışarıda kalacak şekilde yayıyoruz.Yufkanın bırını ortadan ıkıye boluyoruz.bu yufkanın yarısını ılk yufkamızın ustune serıyoruz.Yufkaların üzerine yaptığımız yoğurtlu karışımı sürüyoruz.haşlanmış makarnanın yarısını uzerıne yayıyoruz ve üzerine hazırlıadığımız peyniri serpiyoruz.Daha sonra makarnanın kalan kısmını yayıyoruz.Üzarine dığer yarım yufkayı kapatıyoruz.Dışta kalan yufkaların kenarlarınıda topluyoruz.En üste üçüncü yufkamızı kapatıyoruz.Böreği dilimliyor ve üzerine kalan yoğurtlu karışımım hepsini döküyoruz.150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder